Szaszłyki z mięsem mielonym

- Krok 1W 100 mililitrach wody ugotuj bulionetkę Knorr, a następnie wystudź. Zetrzyj marchew. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, startą marchewką i bulionem. W razie konieczności dopraw.
- Krok 2Z powstałej masy formuj małe kulki - dzieci na pewno chętnie zrobią to za Ciebie.
- Krok 3Pozwól dziecku pokroić paprykę w dużą kostkę za pomocą plastikowego noża.
- Krok 4Razem z dzieckiem panieruj kulki w bułce tartej.
- Krok 5Smaż je na patelni, by nabrały rumianego koloru. Następnie odłóż na ręcznik papierowy (kulki można również opiec w piekarniku, bez użycia tłuszczu).
- Krok 6Razem z maluchem nadziewaj na patyki do szaszłyków na przemian mięsne kulki i paprykę. Uważaj, aby mięso było już odpowiednio wystudzone.
- Krok 7Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 10 minut. Podawaj np. z Fixem Spaghetti Napoli Knorr. Potrawę udekoruj wachlarzykami z ogórka (ogórka przekrój wzdłuż na pół, następnie w plastry, docinając do końca np. co trzeci lub co piąty plaster, po czym rozkładaj je jak wachlarzyk)
Przygotowanie