Ciasteczka krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

340 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

300 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.

Ciasteczka krabowe - Krok 1

Krok 2

Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.

Ciasteczka krabowe - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 50 mililitrami wody i zagotuj.

Ciasteczka krabowe - Krok 3

Krok 4

Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.

Ciasteczka krabowe - Krok 4

Krok 5

Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki, aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny. W międzyczasie rozgrzej olej.

Ciasteczka krabowe - Krok 5

Krok 6

Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu. Pamiętaj, żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Ciasteczka krabowe - Krok 6

Krok 7

Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.

Ciasteczka krabowe - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej