Ciasteczka krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

300 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.

Ciasteczka krabowe - Krok 1

Krok 2

Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.

Ciasteczka krabowe - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 50 mililitrami wody i zagotuj.

Ciasteczka krabowe - Krok 3

Krok 4

Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.

Ciasteczka krabowe - Krok 4

Krok 5

Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki, aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny. W międzyczasie rozgrzej olej.

Ciasteczka krabowe - Krok 5

Krok 6

Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu. Pamiętaj, żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Ciasteczka krabowe - Krok 6

Krok 7

Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.

Ciasteczka krabowe - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka kraboweCiasteczka krabowe

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.