Ciasteczka krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

300 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.

Ciasteczka krabowe - Krok 1

Krok 2

Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.

Ciasteczka krabowe - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 50 mililitrami wody i zagotuj.

Ciasteczka krabowe - Krok 3

Krok 4

Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.

Ciasteczka krabowe - Krok 4

Krok 5

Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki, aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny. W międzyczasie rozgrzej olej.

Ciasteczka krabowe - Krok 5

Krok 6

Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu. Pamiętaj, żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Ciasteczka krabowe - Krok 6

Krok 7

Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.

Ciasteczka krabowe - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka kraboweCiasteczka krabowe

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.