
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
40 gramów
100 gramów
3 sztuki
2 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
300 mililitrów
2 łyżki
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.

Krok 2
Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 50 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 4
Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.

Krok 5
Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki, aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny. W międzyczasie rozgrzej olej.

Krok 6
Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu. Pamiętaj, żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 7
Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej