Ciasteczka krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

340 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

40 gramów

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.

Ciasteczka krabowe - Krok 1

Krok 2

Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.

Ciasteczka krabowe - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 50 mililitrami wody i zagotuj.

Ciasteczka krabowe - Krok 3

Krok 4

Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.

Ciasteczka krabowe - Krok 4

Krok 5

Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki, aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny. W międzyczasie rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni.

Ciasteczka krabowe - Krok 5

Krok 6

Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu. Pamiętaj, żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Ciasteczka krabowe - Krok 6

Krok 7

Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.

Ciasteczka krabowe - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej