pasta z tuńczyka do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pasta z tuńczyka do chleba

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

5 sztuk

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.

Krok 3

Drobno pokroić szczypiorek.

Krok 4

tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.

Krok 5

ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem

Krok 6

Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz po podlasku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej