pasta z tuńczyka do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pasta z tuńczyka do chleba

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

5 sztuk

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.

Krok 3

Drobno pokroić szczypiorek.

Krok 4

tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.

Krok 5

ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem

Krok 6

Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pasta z tuńczyka do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej