
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
5 sztuk
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.
Krok 3
Drobno pokroić szczypiorek.
Krok 4
tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.
Krok 5
ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem
Krok 6
Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej