
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
5 sztuk
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.
Krok 3
Drobno pokroić szczypiorek.
Krok 4
tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.
Krok 5
ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem
Krok 6
Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























