pasta z tuńczyka do chleba

Autor: rosita rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

1 pęczek

1 opakowanie

0 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.

Krok 3

Drobno pokroić szczypiorek.

Krok 4

tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.

Krok 5

ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem

Krok 6

Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej