
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
5 sztuk
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.
Krok 3
Drobno pokroić szczypiorek.
Krok 4
tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.
Krok 5
ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem
Krok 6
Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej