Forszmak ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Forszmak ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

50 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymocz śledzie, a następnie zalej je mlekiem i mocz 3 godziny.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź, obierz i ubij na puree.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj, a następnie podsmaż na łyżce masła*.

Krok 4

Drobno posiekane śledzie pomieszaj z ziemniakami, cebulą, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i jajkiem. Przypraw pieprzem.

Krok 5

Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej