Forszmak ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1171

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

50 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymocz śledzie, a następnie zalej je mlekiem i mocz 3 godziny.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź, obierz i ubij na puree.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj, a następnie podsmaż na łyżce masła*.

Krok 4

Drobno posiekane śledzie pomieszaj z ziemniakami, cebulą, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i jajkiem. Przypraw pieprzem.

Krok 5

Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej