Forszmak ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Forszmak ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

50 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymocz śledzie, a następnie zalej je mlekiem i mocz 3 godziny.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź, obierz i ubij na puree.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj, a następnie podsmaż na łyżce masła*.

Krok 4

Drobno posiekane śledzie pomieszaj z ziemniakami, cebulą, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i jajkiem. Przypraw pieprzem.

Krok 5

Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej