
Składniki
400 gramów
0.5 sztuki
1 szczypta
50 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymocz śledzie, a następnie zalej je mlekiem i mocz 3 godziny.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym ostudź, obierz i ubij na puree.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj, a następnie podsmaż na łyżce masła*.
Krok 4
Drobno posiekane śledzie pomieszaj z ziemniakami, cebulą, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą i jajkiem. Przypraw pieprzem.
Krok 5
Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej