Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

3 łyżki

80 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie romróź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.

Krok 2

Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Folię wysmaruj masłem i ułóż na niej ryby. Polej ketchupem, zawiń i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada pieczona w folii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej