Kremowa zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zapiekanka rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kawałki ryby i śmietanę.

Krok 2

Całość dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Foremki natłuść margaryną, a następnie nałóż do każdej z nich przygotowaną rybę z warzywami.

Krok 4

Wierzch każdej porcji posyp bułką tartą, a następnie naczynka wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zapiekanka rybnaKremowa zapiekanka rybna

Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w większym gronie. Potrawę podawaj w eleganckich kokilkach do zapiekania i udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Do przygotowania dania użyj filetu z białej ryby – sprawdzi się np. dorsz, morszczuk lub pstrąg. Rybę podsmaż na patelni razem z warzywami: cebulą, zielonym groszkiem i papryką. Jeżeli chcesz urozmaicić smak potrawy, możesz dodać również pokrojoną w plastry cukinię lub ugotowane wcześniej różyczki brokułów. Do ryby z warzywami dodaj śmietanę i całość dopraw przyprawą uniwersalną oraz szczyptą czarnego pieprzu. Następnie zawartość patelni przełóż do natłuszczonych wcześniej foremek. Wierzch każdej z nich posyp bułką tartą – w trakcie zapiekania utworzy apetyczną i chrupiącą „pierzynkę”. Potrawa dobrze skomponuje się z surówką z młodej kapusty – sprawdzi się też miks sałat z rukolą skropiony włoskim sosem sałatkowym. Mamy nadzieję, że przygotowywanie oryginalnych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.