Kremowa zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zapiekanka rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kawałki ryby i śmietanę.

Krok 2

Całość dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Foremki natłuść margaryną, a następnie nałóż do każdej z nich przygotowaną rybę z warzywami.

Krok 4

Wierzch każdej porcji posyp bułką tartą, a następnie naczynka wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dewolaje
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zapiekanka rybnaKremowa zapiekanka rybna

Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w większym gronie. Potrawę podawaj w eleganckich kokilkach do zapiekania i udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Do przygotowania dania użyj filetu z białej ryby – sprawdzi się np. dorsz, morszczuk lub pstrąg. Rybę podsmaż na patelni razem z warzywami: cebulą, zielonym groszkiem i papryką. Jeżeli chcesz urozmaicić smak potrawy, możesz dodać również pokrojoną w plastry cukinię lub ugotowane wcześniej różyczki brokułów. Do ryby z warzywami dodaj śmietanę i całość dopraw przyprawą uniwersalną oraz szczyptą czarnego pieprzu. Następnie zawartość patelni przełóż do natłuszczonych wcześniej foremek. Wierzch każdej z nich posyp bułką tartą – w trakcie zapiekania utworzy apetyczną i chrupiącą „pierzynkę”. Potrawa dobrze skomponuje się z surówką z młodej kapusty – sprawdzi się też miks sałat z rukolą skropiony włoskim sosem sałatkowym. Mamy nadzieję, że przygotowywanie oryginalnych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.