
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kawałki ryby i śmietanę.
Krok 2
Całość dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.
Krok 3
Foremki natłuść margaryną, a następnie nałóż do każdej z nich przygotowaną rybę z warzywami.
Krok 4
Wierzch każdej porcji posyp bułką tartą, a następnie naczynka wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa zapiekanka rybna
Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w większym gronie. Potrawę podawaj w eleganckich kokilkach do zapiekania i udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Do przygotowania dania użyj filetu z białej ryby – sprawdzi się np. dorsz, morszczuk lub pstrąg. Rybę podsmaż na patelni razem z warzywami: cebulą, zielonym groszkiem i papryką. Jeżeli chcesz urozmaicić smak potrawy, możesz dodać również pokrojoną w plastry cukinię lub ugotowane wcześniej różyczki brokułów. Do ryby z warzywami dodaj śmietanę i całość dopraw przyprawą uniwersalną oraz szczyptą czarnego pieprzu. Następnie zawartość patelni przełóż do natłuszczonych wcześniej foremek. Wierzch każdej z nich posyp bułką tartą – w trakcie zapiekania utworzy apetyczną i chrupiącą „pierzynkę”. Potrawa dobrze skomponuje się z surówką z młodej kapusty – sprawdzi się też miks sałat z rukolą skropiony włoskim sosem sałatkowym. Mamy nadzieję, że przygotowywanie oryginalnych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.