Kremowa zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zapiekanka rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kawałki ryby i śmietanę.

Krok 2

Całość dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Foremki natłuść margaryną, a następnie nałóż do każdej z nich przygotowaną rybę z warzywami.

Krok 4

Wierzch każdej porcji posyp bułką tartą, a następnie naczynka wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zapiekanka rybnaKremowa zapiekanka rybna

Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w większym gronie. Potrawę podawaj w eleganckich kokilkach do zapiekania i udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Do przygotowania dania użyj filetu z białej ryby – sprawdzi się np. dorsz, morszczuk lub pstrąg. Rybę podsmaż na patelni razem z warzywami: cebulą, zielonym groszkiem i papryką. Jeżeli chcesz urozmaicić smak potrawy, możesz dodać również pokrojoną w plastry cukinię lub ugotowane wcześniej różyczki brokułów. Do ryby z warzywami dodaj śmietanę i całość dopraw przyprawą uniwersalną oraz szczyptą czarnego pieprzu. Następnie zawartość patelni przełóż do natłuszczonych wcześniej foremek. Wierzch każdej z nich posyp bułką tartą – w trakcie zapiekania utworzy apetyczną i chrupiącą „pierzynkę”. Potrawa dobrze skomponuje się z surówką z młodej kapusty – sprawdzi się też miks sałat z rukolą skropiony włoskim sosem sałatkowym. Mamy nadzieję, że przygotowywanie oryginalnych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.