Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
84 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

350 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 szczypta

50 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

100 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Rozdrobnij ziemniaki , a następnie dodaj śmietanę, margarynę oraz parmezan. Odstaw.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w rondelku z 300 mililitrami wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj listki tymianku i gotuj kilka minut. Odstaw.

Krok 3

Umytą rybę pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem oraz mąką i obsmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie. Przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 4

Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, a następnie przesmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 5

Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem. Na jego spodzie ułóż kawałki ryby na przemian z grzybami i cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr.

Krok 6

Na wierzchu potrawy rozprowadź równomiernie ziemniaczane puree. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej