Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

84 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

298 osób wydrukowało

Pobierz pdf

349 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 szczypta

50 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

100 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Rozdrobnij ziemniaki , a następnie dodaj śmietanę, margarynę oraz parmezan. Odstaw.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w rondelku z 300 mililitrami wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj listki tymianku i gotuj kilka minut. Odstaw.

Krok 3

Umytą rybę pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem oraz mąką i obsmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie. Przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 4

Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, a następnie przesmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 5

Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem. Na jego spodzie ułóż kawałki ryby na przemian z grzybami i cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr.

Krok 6

Na wierzchu potrawy rozprowadź równomiernie ziemniaczane puree. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej