Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

82 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

291 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 szczypta

50 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

100 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Rozdrobnij ziemniaki , a następnie dodaj śmietanę, margarynę oraz parmezan. Odstaw.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w rondelku z 300 mililitrami wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj listki tymianku i gotuj kilka minut. Odstaw.

Krok 3

Umytą rybę pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem oraz mąką i obsmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie. Przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 4

Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, a następnie przesmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 5

Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem. Na jego spodzie ułóż kawałki ryby na przemian z grzybami i cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr.

Krok 6

Na wierzchu potrawy rozprowadź równomiernie ziemniaczane puree. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej