Bakłażany po katańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój wzdłuż na plastry, posól i zostaw na 0.5 godziny. Odsącz je i osusz.

Krok 2

Przesmaż na oleju, aby się zrumieniły. Odsącz z oleju i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Pomidory przekrój na połowy i połóż na bakłażanach. Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp warzywa, a na koniec oprósz je bułką tartą i natką pietruszki.

Krok 4

Piecz przez 0.5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posyp dodatkowo natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany po katańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mini kanapki na imprezę
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej