
Składniki
300 gramów
0.5 opakowania
150 gramów
3 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę wołową umyj i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w plasterki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Podobnie cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Korniszony i banany pokrój w plasterki.
Krok 3
Każdy szaszłyk oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nabij produkty w dowolnej kolejności i lekko pokrop olejem.
Krok 5
Szaszłyki ułóż w rondlu i piecz w piekarniku aż mięso zmięknie od czasu do czasu kropiąc olejem. Szaszłyki możesz też usmażyć na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej