Bananowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe szaszłyki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 opakowania

150 gramów

3 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową umyj i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w plasterki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Podobnie cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Korniszony i banany pokrój w plasterki.

Krok 3

Każdy szaszłyk oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabij produkty w dowolnej kolejności i lekko pokrop olejem.

Krok 5

Szaszłyki ułóż w rondlu i piecz w piekarniku aż mięso zmięknie od czasu do czasu kropiąc olejem. Szaszłyki możesz też usmażyć na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej