
Składniki
300 gramów
0.5 opakowania
150 gramów
3 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę wołową umyj i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w plasterki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Podobnie cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Korniszony i banany pokrój w plasterki.
Krok 3
Każdy szaszłyk oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nabij produkty w dowolnej kolejności i lekko pokrop olejem.
Krok 5
Szaszłyki ułóż w rondlu i piecz w piekarniku aż mięso zmięknie od czasu do czasu kropiąc olejem. Szaszłyki możesz też usmażyć na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej