Składniki
300 gramów
0.5 opakowania
150 gramów
3 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę wołową umyj i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w plasterki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Podobnie cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Korniszony i banany pokrój w plasterki.
Krok 3
Każdy szaszłyk oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nabij produkty w dowolnej kolejności i lekko pokrop olejem.
Krok 5
Szaszłyki ułóż w rondlu i piecz w piekarniku aż mięso zmięknie od czasu do czasu kropiąc olejem. Szaszłyki możesz też usmażyć na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej