Bananowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe szaszłyki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 opakowania

150 gramów

3 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową umyj i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w plasterki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Podobnie cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Korniszony i banany pokrój w plasterki.

Krok 3

Każdy szaszłyk oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabij produkty w dowolnej kolejności i lekko pokrop olejem.

Krok 5

Szaszłyki ułóż w rondlu i piecz w piekarniku aż mięso zmięknie od czasu do czasu kropiąc olejem. Szaszłyki możesz też usmażyć na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej