PRZEPISY.PL
Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta - autor: Aneta Klimecka

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

  • 15
  • 3
  • Łatwe
  • 0
11
osób dodało do Mniamlisty
11
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • makaron orzo 250 g
  • szpinak (może być mrożony)200 g
  • feta250 g
  • oliwa5 łyżek
  • skórka starta z pomarańczy 1 szt
  • Krok 1

    Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
  • Krok 2

    Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany i szczyptę czosnkowej kostki mini. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

5
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
14
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
12
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe