Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

2 szczypty

250 gramów

200 gramów

5 łyżek

2 sztuki

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 2

Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany i szczyptę czosnkowej kostki mini. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej