Zapiekanka z łazanek i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z łazanek i szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

296 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

ciasto:

35 dekagramów

2 sztuki

null

null

pozostałe składniki:

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

null

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj łazanki z mąki, jaj i wody. Możesz również użyć gotowych łazanek. Ugotuj je w osolonej wodzie, odcedź i przepłucz ciepłą wodą. Wymieszaj z roztopioną margaryną.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 1

Krok 2

Pokrój szynkę w kostkę i wymieszaj z łazankami.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr, połącz go z wodą i śmietaną. Następnie dodaj do wcześniej powstałej masy i wymieszaj.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 3

Krok 4

Wyłóż masę do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekaj 20 minut.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej