Zapiekanka z makaronem łazanki - z szynką | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z łazanek i szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
306 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

35 dekagramów

2 sztuki

pozostałe składniki:

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj łazanki z mąki, jaj i wody. Możesz również użyć gotowych łazanek. Ugotuj je w osolonej wodzie, odcedź i przepłucz ciepłą wodą. Wymieszaj z roztopioną margaryną.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 1

Krok 2

Pokrój szynkę w kostkę i wymieszaj z łazankami.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr, połącz go z wodą i śmietaną. Następnie dodaj do wcześniej powstałej masy i wymieszaj.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 3

Krok 4

Wyłóż masę do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekaj 20 minut.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z łazanek i szynkiZapiekanka z łazanek i szynki

Przygotuj łazanki z mąki, jaj i wody. Możesz również użyć gotowych łazanek. Ugotuj je w osolonej wodzie, odcedź i przepłucz ciepłą wodą. Wymieszaj z roztopioną margaryną.