Zapiekanka z łazanek i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z łazanek i szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

ciasto:

35 dekagramów

2 sztuki

null

null

pozostałe składniki:

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

null

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj łazanki z mąki, jaj i wody. Możesz również użyć gotowych łazanek. Ugotuj je w osolonej wodzie, odcedź i przepłucz ciepłą wodą. Wymieszaj z roztopioną margaryną.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 1

Krok 2

Pokrój szynkę w kostkę i wymieszaj z łazankami.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr, połącz go z wodą i śmietaną. Następnie dodaj do wcześniej powstałej masy i wymieszaj.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 3

Krok 4

Wyłóż masę do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekaj 20 minut.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej