Zapiekanka z makaronem łazanki - z szynką | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z łazanek i szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
306 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

35 dekagramów

2 sztuki

pozostałe składniki:

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj łazanki z mąki, jaj i wody. Możesz również użyć gotowych łazanek. Ugotuj je w osolonej wodzie, odcedź i przepłucz ciepłą wodą. Wymieszaj z roztopioną margaryną.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 1

Krok 2

Pokrój szynkę w kostkę i wymieszaj z łazankami.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr, połącz go z wodą i śmietaną. Następnie dodaj do wcześniej powstałej masy i wymieszaj.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 3

Krok 4

Wyłóż masę do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekaj 20 minut.

Zapiekanka z łazanek i szynki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z łazanek i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z łazanek i szynkiZapiekanka z łazanek i szynki

Przygotuj łazanki z mąki, jaj i wody. Możesz również użyć gotowych łazanek. Ugotuj je w osolonej wodzie, odcedź i przepłucz ciepłą wodą. Wymieszaj z roztopioną margaryną.