Potrawka z grzybowo-ogorkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z grzybowo-ogorkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Pieczarki i ogórki w kostkę. Na patelnie wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać pieczarki, posiekany ząbek czosnku, do smaku pieprz, przyprawę delikat. zalać wszystko bulionem.

Krok 2

Do 300ml gorącej wody dodać kostkę grzybowa, rozpuścić. Wlać całość na patelnie do mięsa i grzybów. Dodać tymianek, natek pietruszki. Przykryć i gotować ok 15 minut.

Krok 3

W osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić, odstawić.

Krok 4

Do sosu dodać pokrojone ogórki oraz śmietanę. Wymieszać, podgrzać razem 2 minuty. Wlać na talerze razem z makaronem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej