Potrawka z grzybowo-ogorkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z grzybowo-ogorkowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Pieczarki i ogórki w kostkę. Na patelnie wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać pieczarki, posiekany ząbek czosnku, do smaku pieprz, przyprawę delikat. zalać wszystko bulionem.

Krok 2

Do 300ml gorącej wody dodać kostkę grzybowa, rozpuścić. Wlać całość na patelnie do mięsa i grzybów. Dodać tymianek, natek pietruszki. Przykryć i gotować ok 15 minut.

Krok 3

W osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić, odstawić.

Krok 4

Do sosu dodać pokrojone ogórki oraz śmietanę. Wymieszać, podgrzać razem 2 minuty. Wlać na talerze razem z makaronem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z grzybowo-ogorkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej