Smażone grzyby po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone grzyby po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 gramów

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

2 cm

2 sztuki

10 mililitrów

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej wrzątkiem grzyby Mun, pozostaw je na 20 minut, następnie odsącz i pokrój na kawałki. Pieczarki umyj, pokrój na ćwiartki.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 1

Krok 2

W woku lub rondelku rozgrzej olej i smaż posiekany czosnek razem ze startym imbirem i pokrojoną w piórka dymką przez minutę.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 2

Krok 3

Na patelnię dodaj pieczarki i grzyby Mun. Smaż 5 minut, często mieszając.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko smaż jeszcze kilka minut. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Od razu podawaj. Smażone grzyby podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Foxy Shazam

    Foxy Shazam , 17.07.2018

    Ja zamiast pieczarek polecam do tego dania boczniaki - ich smak w połączeniu z tymi przyprawami i grzybami mun komponuje się o wiele lepiej.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone grzyby po tajskuSmażone grzyby po tajsku

Zalej wrzątkiem grzyby Mun, pozostaw je na 20 minut, następnie odsącz i pokrój na kawałki. Pieczarki umyj, pokrój na ćwiartki.