
Składniki
10 gramów
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
2 cm
2 sztuki
10 mililitrów
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej wrzątkiem grzyby Mun, pozostaw je na 20 minut, następnie odsącz i pokrój na kawałki. Pieczarki umyj, pokrój na ćwiartki.

Krok 2
W woku lub rondelku rozgrzej olej i smaż posiekany czosnek razem ze startym imbirem i pokrojoną w piórka dymką przez minutę.

Krok 3
Na patelnię dodaj pieczarki i grzyby Mun. Smaż 5 minut, często mieszając.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko smaż jeszcze kilka minut. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Od razu podawaj. Smażone grzyby podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej