Sashimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sashimi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

200 gramów

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w plastry 2 centymetry na 4 centymetry.

Sashimi  - Krok 1

Krok 2

Plastry złóż na pół, ułóż na talerzu. Serwuj z wasabi, sosem sojowym i imbirem.

Sashimi  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej