Sashimi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w plastry 2 centymetry na 4 centymetry.

Sashimi  - Krok 1

Krok 2

Plastry złóż na pół, ułóż na talerzu. Serwuj z wasabi, sosem sojowym i imbirem.

Sashimi  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej