Sashimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sashimi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

200 gramów

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w plastry 2 centymetry na 4 centymetry.

Sashimi  - Krok 1

Krok 2

Plastry złóż na pół, ułóż na talerzu. Serwuj z wasabi, sosem sojowym i imbirem.

Sashimi  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sashimi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej