Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych

Autor: Tatra Chalet

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Kroimy ogórka i pomidora. Koperek, bazylię siekamy wsypujemy do miseczki, dodajemy do nich oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz oraz miód.

Krok 2

Mieszamy do uzyskania jednolitej emulsji. Oscypka panierujemy w jajku następnie w płatkach i smażymy w głębokim tłuszczu. Sałaty mieszamy, układamy na talerzu z pomidorem, ogórkiem i posypujemy oliwkami.

Krok 3

Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. W centralnym miejscu układamy pieczonego oscypka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej