Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
5 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 pęczek
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Kroimy ogórka i pomidora. Koperek, bazylię siekamy wsypujemy do miseczki, dodajemy do nich oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz oraz miód.
Krok 2
Mieszamy do uzyskania jednolitej emulsji. Oscypka panierujemy w jajku następnie w płatkach i smażymy w głębokim tłuszczu. Sałaty mieszamy, układamy na talerzu z pomidorem, ogórkiem i posypujemy oliwkami.
Krok 3
Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. W centralnym miejscu układamy pieczonego oscypka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej