Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych

Autor: Tatra Chalet

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Kroimy ogórka i pomidora. Koperek, bazylię siekamy wsypujemy do miseczki, dodajemy do nich oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz oraz miód.

Krok 2

Mieszamy do uzyskania jednolitej emulsji. Oscypka panierujemy w jajku następnie w płatkach i smażymy w głębokim tłuszczu. Sałaty mieszamy, układamy na talerzu z pomidorem, ogórkiem i posypujemy oliwkami.

Krok 3

Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. W centralnym miejscu układamy pieczonego oscypka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywne curry z ryżem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej