Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.
Krok 3
Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.
Krok 5
Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.
Krok 6
Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej