Tortilla a la Mac Donald przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla a la Mac Donald

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.

Krok 3

Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.

Krok 5

Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.

Krok 6

Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tofu z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej