Tortilla a la Mac Donald

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.

Krok 3

Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.

Krok 5

Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.

Krok 6

Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej