Tortilla a la Mac Donald przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla a la Mac Donald

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.

Krok 3

Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.

Krok 5

Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.

Krok 6

Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla a la Mac Donald - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej