
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.
Krok 3
Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.
Krok 4
Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.
Krok 5
Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.
Krok 6
Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.
Krok 7
Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej