Tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.

Krok 3

Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.

Krok 4

Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.

Krok 5

Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.

Krok 6

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.

Krok 7

Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej