Tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.

Krok 3

Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.

Krok 4

Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.

Krok 5

Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.

Krok 6

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.

Krok 7

Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej