
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.
Krok 3
Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.
Krok 4
Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.
Krok 5
Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.
Krok 6
Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.
Krok 7
Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej