Tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.

Krok 3

Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.

Krok 4

Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.

Krok 5

Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.

Krok 6

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.

Krok 7

Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej