Tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.

Krok 3

Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.

Krok 4

Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.

Krok 5

Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.

Krok 6

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.

Krok 7

Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej