Tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, czosnkiem, chili i przyprawą meksykańską, po czym usmaż.

Krok 3

Dodaj cebulę, przypraw słodką papryką.

Krok 4

Dodaj mrożonkę meksykańską i podsmaż.

Krok 5

Gdy wszystkie składniki będą już dobrze podsmażone, przełóż je do garnka i gotuj na niewielkim ogniu.

Krok 6

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Farsz powinien być pikantny.

Krok 7

Placki podsmaż na patelni. Każdy posmaruj farszem mięsnym i zawiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Uszka z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej