Rożki z tortilli z kurczakiem na zimno - mini | Przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski, dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr.

Krok 2

Całość dobrze wymieszaj i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Awokado oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pomidora w plastry, a sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4

Tortille rozłóż na blacie, posmaruj lekko Majonezem Babuni Hellmann's i przekrój każdy placek na pół.

Krok 5

Na każdą połówkę nałóż nieco sałaty, kurczaka, awokado, pomidora i cebulę. Placki zwiń ścisło, formując rożki i układaj na półmisku. Podawaj na zimno z ulubionymi dipami, np. meksykańskim, guacamole lub kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej