Rożki z tortilli z kurczakiem na zimno - mini | Przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski, dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr.

Krok 2

Całość dobrze wymieszaj i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Awokado oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pomidora w plastry, a sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4

Tortille rozłóż na blacie, posmaruj lekko Majonezem Babuni Hellmann's i przekrój każdy placek na pół.

Krok 5

Na każdą połówkę nałóż nieco sałaty, kurczaka, awokado, pomidora i cebulę. Placki zwiń ścisło, formując rożki i układaj na półmisku. Podawaj na zimno z ulubionymi dipami, np. meksykańskim, guacamole lub kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej