Ostra przekąska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra przekąska z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

8 łyżek

4 łyżki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w paski, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

W miseczce połącz słodki sos chili z Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz łyżką oliwy i wymieszaj z usmażonym kurczakiem.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pokrojonego drobno ogórka, kilka kropel soku z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli rozłóż na desce, ułóż na nich kawałki sałaty i kurczaka. Naleśniki zwiń, ułóż na półmisku i podawaj na zimno z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w serze
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej