Ostra przekąska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra przekąska z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

8 łyżek

4 łyżki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w paski, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

W miseczce połącz słodki sos chili z Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz łyżką oliwy i wymieszaj z usmażonym kurczakiem.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pokrojonego drobno ogórka, kilka kropel soku z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli rozłóż na desce, ułóż na nich kawałki sałaty i kurczaka. Naleśniki zwiń, ułóż na półmisku i podawaj na zimno z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej