Ostra przekąska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra przekąska z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

8 łyżek

4 łyżki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w paski, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

W miseczce połącz słodki sos chili z Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz łyżką oliwy i wymieszaj z usmażonym kurczakiem.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pokrojonego drobno ogórka, kilka kropel soku z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli rozłóż na desce, ułóż na nich kawałki sałaty i kurczaka. Naleśniki zwiń, ułóż na półmisku i podawaj na zimno z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej