Ostra przekąska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra przekąska z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

305 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

359 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

8 łyżek

4 łyżki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w paski, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

W miseczce połącz słodki sos chili z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz łyżką oliwy i wymieszaj z usmażonym kurczakiem.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pokrojonego drobno ogórka, kilka kropel soku z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli rozłóż na desce, ułóż na nich kawałki sałaty i kurczaka. Naleśniki zwiń, ułóż na półmisku i podawaj na zimno z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra przekąska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej