Szybki kurczak z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak z marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

50 mililitrów

1 opakowanie

8 sztuk

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Marchewkę oczyść i pozostaw w całości.

Krok 3

W misce wymieszaj oliwę z zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Teraz połącz wszystkie składniki z przyprawami.

Krok 5

Przełóż całość do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr. Zamknij szczelnie woreczek i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Piecz w 180 °C przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej