Szybki kurczak z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak z marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

50 mililitrów

1 opakowanie

8 sztuk

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Marchewkę oczyść i pozostaw w całości.

Krok 3

W misce wymieszaj oliwę z zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Teraz połącz wszystkie składniki z przyprawami.

Krok 5

Przełóż całość do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr. Zamknij szczelnie woreczek i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Piecz w 180 °C przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej