Kurczak z papryką i pieczarkami - z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Kurczak z papryką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podziel nożem na połówki, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Krok 2

Pieczarki pokrój na połówki, cebulę pokrój drobno, a paprykę w duże kawałki.

Krok 3

Przyprawę Knorr rozmieszaj z winem oraz oliwą.

Krok 4

Rozdrobnione warzywa, gałązkę tymianku oraz przygotowaną marynatę dodaj dodaj do woreczka z kurczakami.

Krok 5

Woreczek zamknij, potrząśnij, aby wymieszać zawartość torebki. Następnie nakłuj w kilku miejscach woreczek i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 6

Po upieczeniu woreczek ostrożnie rozetnij i wyłóż jego zawartość na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej