Kurczak z papryką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z papryką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podziel nożem na połówki, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Krok 2

Pieczarki pokrój na połówki, cebulę pokrój drobno, a paprykę w duże kawałki.

Krok 3

Przyprawę Knorr rozmieszaj z winem oraz oliwą.

Krok 4

Rozdrobnione warzywa, gałązkę tymianku oraz przygotowaną marynatę dodaj dodaj do woreczka z kurczakami.

Krok 5

Woreczek zamknij, potrząśnij, aby wymieszać zawartość torebki. Następnie nakłuj w kilku miejscach woreczek i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 6

Po upieczeniu woreczek ostrożnie rozetnij i wyłóż jego zawartość na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po hiszpańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej