Kurczak z papryką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podziel nożem na połówki, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Krok 2

Pieczarki pokrój na połówki, cebulę pokrój drobno, a paprykę w duże kawałki.

Krok 3

Przyprawę Knorr rozmieszaj z winem oraz oliwą.

Krok 4

Rozdrobnione warzywa, gałązkę tymianku oraz przygotowaną marynatę dodaj dodaj do woreczka z kurczakami.

Krok 5

Woreczek zamknij, potrząśnij, aby wymieszać zawartość torebki. Następnie nakłuj w kilku miejscach woreczek i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 6

Po upieczeniu woreczek ostrożnie rozetnij i wyłóż jego zawartość na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej