
Składniki
4 sztuki
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka podziel nożem na połówki, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.
Krok 2
Pieczarki pokrój na połówki, cebulę pokrój drobno, a paprykę w duże kawałki.
Krok 3
Przyprawę Knorr rozmieszaj z winem oraz oliwą.
Krok 4
Rozdrobnione warzywa, gałązkę tymianku oraz przygotowaną marynatę dodaj dodaj do woreczka z kurczakami.
Krok 5
Woreczek zamknij, potrząśnij, aby wymieszać zawartość torebki. Następnie nakłuj w kilku miejscach woreczek i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.
Krok 6
Po upieczeniu woreczek ostrożnie rozetnij i wyłóż jego zawartość na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej