
Składniki
4 sztuki
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka podziel nożem na połówki, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.
Krok 2
Pieczarki pokrój na połówki, cebulę pokrój drobno, a paprykę w duże kawałki.
Krok 3
Przyprawę Knorr rozmieszaj z winem oraz oliwą.
Krok 4
Rozdrobnione warzywa, gałązkę tymianku oraz przygotowaną marynatę dodaj dodaj do woreczka z kurczakami.
Krok 5
Woreczek zamknij, potrząśnij, aby wymieszać zawartość torebki. Następnie nakłuj w kilku miejscach woreczek i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.
Krok 6
Po upieczeniu woreczek ostrożnie rozetnij i wyłóż jego zawartość na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej