Kurczak w cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w cukinii

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na małe kawałki i przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu Fix Knorr. Upiec w piekarniku.

Krok 2

Cukinię pokroić na długie plastry, upiec na grillu do miękkości.

Krok 3

Kawałki kurczaka zawijać w cukinię i spinać wykałaczką. Podawać z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Filety z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej