
Składniki
2 sztuki
200 mililitrów
10 sztuk
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i odstaw.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój na cienkie paski.
Krok 3
W woku rozgrzej oliwę i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa. Smaż ok. 7 minut, często mieszając, po czym wyjmij warzywa i odstaw.
Krok 4
Pieczarki pokrój w półksiężyce i podsmaż ok. 6 minut.
Krok 5
Kurczaka pokrój na małe paski i wrzuć do pieczarek. Smaż kolejne 10 minut uważając, aby się nie przypalił.
Krok 6
Do woka ponownie wrzuć cebulę i papryki oraz wlej sos w słoiku Knorr oraz sos chilli. Całość zagotuj i podawaj z ryżem posypane pędami bambusa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej