Kurczak z ryżem z Krzywonosi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem z Krzywonosi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

10 sztuk

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżeczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i odstaw.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój na cienkie paski.

Krok 3

W woku rozgrzej oliwę i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa. Smaż ok. 7 minut, często mieszając, po czym wyjmij warzywa i odstaw.

Krok 4

Pieczarki pokrój w półksiężyce i podsmaż ok. 6 minut.

Krok 5

Kurczaka pokrój na małe paski i wrzuć do pieczarek. Smaż kolejne 10 minut uważając, aby się nie przypalił.

Krok 6

Do woka ponownie wrzuć cebulę i papryki oraz wlej sos w słoiku Knorr oraz sos chilli. Całość zagotuj i podawaj z ryżem posypane pędami bambusa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem z Krzywonosi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wegetariańskie fritaty
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej