PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

6 łyżek

2 opakowania

6 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka dobrze umyłam, osuszylam, pokroiłam w mniejsze kawałki (paski).

Krok 2

Do miseczki wsypałam panierkę Fix Nuggetsy. Każdy kawałek piersi maczałam w PIWIE (!!!) oraz w panierce, kładłam na rozgrzany olej. Obsmażyłam na złoty kolor. Nie zostawiajcie nadmiaru nuggetsów na patelni, ponieważ wciągną olej i będą bardzo tłuste i niechrupiące. Jeśli zrobilo Wam się ich za dużo proponuję przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym. W atkim stanie niech czekają na dalszą konsumpcję:))

Krok 3

Mieszankę potrzebną do sosu Tysiąca wysp, wymieszałam z jogurtem naturalnym oraz z katchupem (wychodzi wtedy lżejszy i rzadszy, w sam raz do maczania nuggetsów). Odstawiłam na czas smażenia kąsków.

Krok 4

Ja podałam na ciepło,ale idealne są również podane na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej