PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

6 łyżek

6 łyżek

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka dobrze umyłam, osuszylam, pokroiłam w mniejsze kawałki (paski).

Krok 2

Do miseczki wsypałam panierkę Fix Nuggetsy. Każdy kawałek piersi maczałam w PIWIE (!!!) oraz w panierce, kładłam na rozgrzany olej. Obsmażyłam na złoty kolor. Nie zostawiajcie nadmiaru nuggetsów na patelni, ponieważ wciągną olej i będą bardzo tłuste i niechrupiące. Jeśli zrobilo Wam się ich za dużo proponuję przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym. W atkim stanie niech czekają na dalszą konsumpcję:))

Krok 3

Mieszankę potrzebną do sosu Tysiąca wysp, wymieszałam z jogurtem naturalnym oraz z katchupem (wychodzi wtedy lżejszy i rzadszy, w sam raz do maczania nuggetsów). Odstawiłam na czas smażenia kąsków.

Krok 4

Ja podałam na ciepło,ale idealne są również podane na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z tortilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej