
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
6 łyżek
6 łyżek
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka dobrze umyłam, osuszylam, pokroiłam w mniejsze kawałki (paski).
Krok 2
Do miseczki wsypałam panierkę Fix Nuggetsy. Każdy kawałek piersi maczałam w PIWIE (!!!) oraz w panierce, kładłam na rozgrzany olej. Obsmażyłam na złoty kolor. Nie zostawiajcie nadmiaru nuggetsów na patelni, ponieważ wciągną olej i będą bardzo tłuste i niechrupiące. Jeśli zrobilo Wam się ich za dużo proponuję przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym. W atkim stanie niech czekają na dalszą konsumpcję:))
Krok 3
Mieszankę potrzebną do sosu Tysiąca wysp, wymieszałam z jogurtem naturalnym oraz z katchupem (wychodzi wtedy lżejszy i rzadszy, w sam raz do maczania nuggetsów). Odstawiłam na czas smażenia kąsków.
Krok 4
Ja podałam na ciepło,ale idealne są również podane na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej