Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 garść

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki zawiń w folię aluminiową i piecz do miękkości w piekarniku przez ok. 1 godz., w temp. 180°C. Następnie po wystudzeniu obierz je i pokrój w cienkie plastry.

Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - Krok 1

Krok 2

Kaszę ugotuj na sypko zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Wystudź. Pestki dyni upraż na suchej, rozgrzanej patelni, kolendrę pokrój drobno.

Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - Krok 2

Krok 3

W salaterce lub w niedużych słoiczkach ułóż na dnie plastry buraka, następnie nałóż porcję ugotowanej kaszy.

Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - Krok 3

Krok 4

Kolejna warstwa to sałata – porwij ją na mniejsze kawałki i włóż do słoiczków. Jogurt połącz z mieszanką Knorr, dodaj kolendrę i musztardę, wymieszaj.

Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - Krok 4

Krok 5

Sałatki polej przygotowanym sosem, posyp uprażonymi pestkami i podawaj.

Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatek przygotuj grzanki z bagietki – bułkę pokrój na cienkie kromki, natrzyj delikatnie rozgniecionym ząbkiem czosnku i opiecz na rozgrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrąSałatka fit z kaszy gryczanej z burakiem pieczonym i kolendrą

Sałatka z kaszy gryczanej to coś dla Ciebie, jeśli żyjesz w biegu, brakuje ci czasu na przygotowywanie posiłków i coraz częściej sięgasz po gotowe dania. Najwyższa pora to zmienić! Wykorzystaj alternatywne propozycje dla kupnych przekąsek. Z pewnością urozmaicą twój jadłospis w pracy czy szkole. Brak czasu? To nie wymówka! Przygotowanie sałatki z kaszy gryczanej fit z burakiem pieczonym i kolendrą nie zajmie ci wiele czasu, a jej smak z pewnością cię zachwyci!

Dla kogo?

Dla osób, które szukają pomysłu na ciekawe i różnorodne dania. Sałatki z kaszy gryczanej są obecnie na topie.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Podana na talerzu to propozycja na pyszną kolację, zapakowana może towarzyszyć ci podczas przerwy w pracy, szkole czy w podróży. Wiesz, co jesz. I to najważniejsze!

Czy wiesz, że?

Kasza gryczana może być spożywana przez osoby z nietolerancją glutenu.

Dla urozmaicenia:

Do sałatki możesz podać grzanki z bagietki – pokrój bułkę na cienkie kromki, natrzyj delikatnie rozgniecionym ząbkiem czosnku i opiecz na rozgrzanej patelni.