
Składniki
1 szklanka
1 puszka
4 łyżki
2 łyżki
150 gramów
3 sztuki
1 puszka
1 pęczek
1 puszka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż płuczę na sitku w zimnej wodzie. Przesypuję do garnka, wlewam 500 ml wody zimnej i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Przesypuję do miski do ostygnięcia.
Krok 2
Fasolę, kukurydzę, ananasa przekładam na sitko żeby odsączyć z zalewy. Dodaję do zimnego ryżu.
Krok 3
Paprykę konserwową kroję w kostkę, seler naciowy obieram z włókien, następnie kroję na małe kawałki około 0,5 cm. Natkę pietruszki drobno siekam. Przekładam wszystko do ryżu, dodaję jogurt vege, majonez Hellmanns, sól, pieprz, chili i mieszam.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































