
Składniki
1 szklanka
1 puszka
4 łyżki
2 łyżki
150 gramów
3 sztuki
1 puszka
1 pęczek
1 puszka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż płuczę na sitku w zimnej wodzie. Przesypuję do garnka, wlewam 500 ml wody zimnej i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Przesypuję do miski do ostygnięcia.
Krok 2
Fasolę, kukurydzę, ananasa przekładam na sitko żeby odsączyć z zalewy. Dodaję do zimnego ryżu.
Krok 3
Paprykę konserwową kroję w kostkę, seler naciowy obieram z włókien, następnie kroję na małe kawałki około 0,5 cm. Natkę pietruszki drobno siekam. Przekładam wszystko do ryżu, dodaję jogurt vege, majonez Hellmanns, sól, pieprz, chili i mieszam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej