Sałatka ryżowa z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z ananasem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 puszka

4 łyżki

2 łyżki

150 gramów

3 sztuki

1 puszka

1 pęczek

1 puszka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż płuczę na sitku w zimnej wodzie. Przesypuję do garnka, wlewam 500 ml wody zimnej i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Przesypuję do miski do ostygnięcia.

Krok 2

Fasolę, kukurydzę, ananasa przekładam na sitko żeby odsączyć z zalewy. Dodaję do zimnego ryżu.

Krok 3

Paprykę konserwową kroję w kostkę, seler naciowy obieram z włókien, następnie kroję na małe kawałki około 0,5 cm. Natkę pietruszki drobno siekam. Przekładam wszystko do ryżu, dodaję jogurt vege, majonez Hellmanns, sól, pieprz, chili i mieszam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej