Składniki
1 szklanka
1 puszka
4 łyżki
2 łyżki
150 gramów
3 sztuki
1 puszka
1 pęczek
1 puszka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż płuczę na sitku w zimnej wodzie. Przesypuję do garnka, wlewam 500 ml wody zimnej i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Przesypuję do miski do ostygnięcia.
Krok 2
Fasolę, kukurydzę, ananasa przekładam na sitko żeby odsączyć z zalewy. Dodaję do zimnego ryżu.
Krok 3
Paprykę konserwową kroję w kostkę, seler naciowy obieram z włókien, następnie kroję na małe kawałki około 0,5 cm. Natkę pietruszki drobno siekam. Przekładam wszystko do ryżu, dodaję jogurt vege, majonez Hellmanns, sól, pieprz, chili i mieszam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej