
Składniki
1 sztuka
5 listki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
5 łyżek
60 gramów
200 gramów
6 sztuk
70 gramów
200 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski porwij liście sałaty i wrzuć ugotowanego, podzielonego na różyczki brokuła.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój na grubsze półtalarki, pomidorki na połówki, a fetę w kostkę i dorzuć do miski.
Krok 3
Oliwki odcedź z zalewy, jajka obierz i pokrój na cztery (w poprzek i wzdłuż), cebulę obierz i pokrój na pióra. Dorzuć do sałatki i wymieszaj.
Krok 4
Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.
Krok 5
Polej po wierzchu sałatki przed podaniem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































