Sałatka z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajkiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 listki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

5 łyżek

60 gramów

200 gramów

6 sztuk

70 gramów

200 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski porwij liście sałaty i wrzuć ugotowanego, podzielonego na różyczki brokuła.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój na grubsze półtalarki, pomidorki na połówki, a fetę w kostkę i dorzuć do miski.

Krok 3

Oliwki odcedź z zalewy, jajka obierz i pokrój na cztery (w poprzek i wzdłuż), cebulę obierz i pokrój na pióra. Dorzuć do sałatki i wymieszaj.

Krok 4

Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.

Krok 5

Polej po wierzchu sałatki przed podaniem i posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej