Sałatka z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajkiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 listki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

5 łyżek

60 gramów

200 gramów

6 sztuk

70 gramów

200 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski porwij liście sałaty i wrzuć ugotowanego, podzielonego na różyczki brokuła.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój na grubsze półtalarki, pomidorki na połówki, a fetę w kostkę i dorzuć do miski.

Krok 3

Oliwki odcedź z zalewy, jajka obierz i pokrój na cztery (w poprzek i wzdłuż), cebulę obierz i pokrój na pióra. Dorzuć do sałatki i wymieszaj.

Krok 4

Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.

Krok 5

Polej po wierzchu sałatki przed podaniem i posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej