Sałatka z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajkiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 listki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

5 łyżek

60 gramów

200 gramów

6 sztuk

70 gramów

200 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski porwij liście sałaty i wrzuć ugotowanego, podzielonego na różyczki brokuła.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój na grubsze półtalarki, pomidorki na połówki, a fetę w kostkę i dorzuć do miski.

Krok 3

Oliwki odcedź z zalewy, jajka obierz i pokrój na cztery (w poprzek i wzdłuż), cebulę obierz i pokrój na pióra. Dorzuć do sałatki i wymieszaj.

Krok 4

Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.

Krok 5

Polej po wierzchu sałatki przed podaniem i posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej