
Składniki
1 sztuka
5 listki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
5 łyżek
60 gramów
200 gramów
6 sztuk
70 gramów
200 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski porwij liście sałaty i wrzuć ugotowanego, podzielonego na różyczki brokuła.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój na grubsze półtalarki, pomidorki na połówki, a fetę w kostkę i dorzuć do miski.
Krok 3
Oliwki odcedź z zalewy, jajka obierz i pokrój na cztery (w poprzek i wzdłuż), cebulę obierz i pokrój na pióra. Dorzuć do sałatki i wymieszaj.
Krok 4
Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.
Krok 5
Polej po wierzchu sałatki przed podaniem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej