
Składniki
1 sztuka
5 listki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
5 łyżek
60 gramów
200 gramów
6 sztuk
70 gramów
200 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski porwij liście sałaty i wrzuć ugotowanego, podzielonego na różyczki brokuła.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój na grubsze półtalarki, pomidorki na połówki, a fetę w kostkę i dorzuć do miski.
Krok 3
Oliwki odcedź z zalewy, jajka obierz i pokrój na cztery (w poprzek i wzdłuż), cebulę obierz i pokrój na pióra. Dorzuć do sałatki i wymieszaj.
Krok 4
Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.
Krok 5
Polej po wierzchu sałatki przed podaniem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej