Wrap z kurczakiem i mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrap z kurczakiem i mango

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 sztuki

4 listków

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Limonkę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę pomieszaj z jogurtem, curry, przyprawą grubo mieloną orientalną. Do powstałej w ten sposób marynaty włóż polędwiczki z kurczaka, dokładnie wymieszaj i odłóż najlepiej na 12 godzin do lodówki.

Wrap z kurczakiem i mango - Krok 1

Krok 2

Obierz mango i awokado, pokrój je w plastry. Paprykę przekrój na kilka kawałków. Liście sałaty pokrój w cienkie paski. Z grubsza posiekaj kolendrę i pomieszaj w misce z sałatą.

Wrap z kurczakiem i mango - Krok 2

Krok 3

Kurczaka usmaż na patelni grillowej posmarowanej delikatnie olejem. Pokrój go w paski.

Wrap z kurczakiem i mango - Krok 3

Krok 4

W mikrofali lub na patelni podgrzej placki. Na każdy z placków nałóż słuszną porcję sosu Hellmann‘s Curry i rozsmaruj go łyżką po prawie całej powierzchni tortilli. Na środku placka połóż kurczaka, plastry awokado, papryki i mango, na górę połóż sałatę z kolendrą.

Wrap z kurczakiem i mango - Krok 4

Krok 5

Brzegi placka – około 2-3 cm zawiń do środka, a następnie ściśle go zroluj.

Wrap z kurczakiem i mango - Krok 5

Krok 6

Gotowego wrapa, tuż przed podaniem, opiecz na suchej patelni, tak aby tortilla zrobiła się chrupiąca. Wrapa przed podaniem przekrój na pół.

Wrap z kurczakiem i mango - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do środka kanapki możesz dołożyć plastry sera np. mozzarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrap z kurczakiem i mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrap z kurczakiem i mangoWrap z kurczakiem i mango

Zawijane wrapy z rozmaitymi nadzieniami zagościły już na stałe w naszych kuchniach. Nic w tym dziwnego – są szybkie w przygotowaniu, dają duże pole do popisu i przede wszystkim pysznie smakują. W dwóch słowach: palce lizać!

Dla kogo?

Dla osób rozsmakowanych w owocach i łączeniu ich z bardziej wytrawnymi potrawami. Przekonaj się, że kurczak i mango to duet idealny!

Na jaką okazję?

Wrap z kurczakiem i mango z chęcią wystąpi w roli drugiego śniadania. W szkole, na uczelni czy w pracy sprawdzi się doskonale.

Czy wiesz, że?

Smakowe i odżywcze walory mango, były doceniane przez ludzi mieszkających na terenie Indii już ponad 4 tysiące lat temu!

Dla urozmaicenia:

Do wrapa z kurczakiem i mango możesz użyć sosu Hellmann‘s Curry, ale nie tylko! Wypróbuj też inne nasze propozycje. Z większością sosów będzie komponował się naprawdę dobrze.