Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.
Krok 3
Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.
Krok 5
Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej