Sałatka kachumber przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kachumber

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.

Krok 5

Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej