Sałatka kachumber

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

34

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.

Krok 5

Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej