Sałatka kachumber przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kachumber

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.

Krok 5

Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej