Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.
Krok 3
Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.
Krok 5
Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej