
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
makaron penne gotujemy al dente i osuszamy.
Krok 2
Szpinak- oddzielamy liście od łodyżek, myjemy i osuszamy.
Krok 3
Kukurydzę odcedzamy od zalewy.
Krok 4
Oliwki odcedzamy od zalewy, kroimy na połówki.
Krok 5
Sardynki wyjmujemy z puszki. Delikatnie nacinamy cienkim nożem na brzuszkach, przepoławiamy tak, aby móc wyjąć kręgosłup, którego trzeba się pozbyć. (nigdy nie filetują sardynek...)
Krok 6
Teraz wszystkie składniki można wymieszać w dużej misce i voila!

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej