żelazna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

żelazna sałatka

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

makaron penne gotujemy al dente i osuszamy.

Krok 2

Szpinak- oddzielamy liście od łodyżek, myjemy i osuszamy.

Krok 3

Kukurydzę odcedzamy od zalewy.

Krok 4

Oliwki odcedzamy od zalewy, kroimy na połówki.

Krok 5

Sardynki wyjmujemy z puszki. Delikatnie nacinamy cienkim nożem na brzuszkach, przepoławiamy tak, aby móc wyjąć kręgosłup, którego trzeba się pozbyć. (nigdy nie filetują sardynek...)

Krok 6

Teraz wszystkie składniki można wymieszać w dużej misce i voila!

rosita

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej