żelazna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl

żelazna sałatka

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

makaron penne gotujemy al dente i osuszamy.

Krok 2

Szpinak- oddzielamy liście od łodyżek, myjemy i osuszamy.

Krok 3

Kukurydzę odcedzamy od zalewy.

Krok 4

Oliwki odcedzamy od zalewy, kroimy na połówki.

Krok 5

Sardynki wyjmujemy z puszki. Delikatnie nacinamy cienkim nożem na brzuszkach, przepoławiamy tak, aby móc wyjąć kręgosłup, którego trzeba się pozbyć. (nigdy nie filetują sardynek...)

Krok 6

Teraz wszystkie składniki można wymieszać w dużej misce i voila!

rosita

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • żelazna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej