Kurczak po tajsku z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po tajsku z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

263 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

400 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż basmati zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Krok 2

Na dużej rozgrzanej patelni z margaryną smaż piersi z kurczaka wraz z cebulą pokrojoną w pół plastry, aż kurczak będzie brązowy z obu stron. Dodaj zieloną pastę curry i smaż kolejną minutę.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozpuść w zimnym mleku i dodaj do mięsa na patelni.

Krok 4

Gotuj kurczaka, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Podawaj kurczaka z ryżem basmati. Udekoruj startą skórką z cytryny i świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej