Kurczak po tajsku z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak po tajsku z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

219 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

315 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

400 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż basmati zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Krok 2

Na dużej rozgrzanej patelni z margaryną smaż piersi z kurczaka wraz z cebulą pokrojoną w pół plastry, aż kurczak będzie brązowy z obu stron. Dodaj zieloną pastę curry i smaż kolejną minutę.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozpuść w zimnym mleku i dodaj do mięsa na patelni.

Krok 4

Gotuj kurczaka, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Podawaj kurczaka z ryżem basmati. Udekoruj startą skórką z cytryny i świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej