Kurczak po tajsku z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po tajsku z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

406 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

250 gramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż basmati zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Krok 2

Na dużej rozgrzanej patelni z margaryną smaż piersi z kurczaka wraz z cebulą pokrojoną w pół plastry, aż kurczak będzie brązowy z obu stron. Dodaj zieloną pastę curry i smaż kolejną minutę.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozpuść w zimnym mleku i dodaj do mięsa na patelni.

Krok 4

Gotuj kurczaka, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Podawaj kurczaka z ryżem basmati. Udekoruj startą skórką z cytryny i świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej