
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżeczki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż namocz w zimniej wodzie na ok. 25 minut.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć kmin rzymski i podsmaż, aż zacznie skakać. Cebule posiekaj i dodaj do kminu.
Krok 3
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj odcedzony ryż i smaż przez minutę, aby ryż oblepił się tłuszczem.
Krok 4
Następnie wlej 2 szklanki wody, dodaj mrożone warzywa i wsyp wszystkie przyprawy oraz rodzynki.
Krok 5
Dodaj kostkę Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Krok 6
Podawaj kiedy ryż i warzywa będą miękkie posypane siekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej