
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżeczki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż namocz w zimniej wodzie na ok. 25 minut.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć kmin rzymski i podsmaż, aż zacznie skakać. Cebule posiekaj i dodaj do kminu.
Krok 3
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj odcedzony ryż i smaż przez minutę, aby ryż oblepił się tłuszczem.
Krok 4
Następnie wlej 2 szklanki wody, dodaj mrożone warzywa i wsyp wszystkie przyprawy oraz rodzynki.
Krok 5
Dodaj kostkę Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Krok 6
Podawaj kiedy ryż i warzywa będą miękkie posypane siekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































