PRZEPISY.PL
Burritos - autor: przepisy.pl

Burritos

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
120
osób dodało do Mniamlisty
120
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • placki tortilli1 opak
  • polędwica wołowa400 g
  • Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
  • średnia cebula4 szt
  • marynowana papryczka chili2 szt
  • kumin1 łyżeczka
  • kolendra mielona1 łyżeczka
  • cynamon1 łyżeczka
  • mielone goździki0.5 łyżeczki
  • rodzynki50 g
  • świeża kolendra1 pęczek
Burritos – krok 1

Krok 1

Mięso kroimy w plastry, a następnie w drobną kostkę. Dodajemy oliwę oraz przyprawę do mięs Knorr, cynamon, goździki oraz posiekaną świeżą kolendrę. Mięso odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
Burritos – krok 2

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Dodajemy 2 łyżki sproszkowanej kolendry, sól i pieprz do smaku oraz rodzynki. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy je do miski.
Burritos – krok 3

Krok 3

Na tę samą patelnię wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodajemy ją do mięsa.
Burritos – krok 4

Krok 4

Marynowane papryczki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Całość mieszamy.
Burritos – krok 5

Krok 5

Placki tortilli przekrajmy na pół. Zwijamy w rożek. Do rożka wkładamy liść sałaty, a następnie mięso. Gotowe burittos podajemy z pomidorową salsą oraz z guacamole.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

642
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
401
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
212
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
243
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe