Mintaj w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w płatkach kukurydzianych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 15-20 min, odsącz.

Krok 2

Rozmrożoną rybę z każdej strony posyp oregano i solą, z jednej strony pieprzem cytrynowym a z drugiej czarnym.

Krok 3

Płatki kukurydziane włóż do czystej reklamówki i zgnić wałkiem tak, aby powstały mniejsze kawałki.

Krok 4

Mintaja obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach.

Krok 5

Rybę usmaż na maśle* z dodatkiem oleju. Podawaj z ryżem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej