Mintaj w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w płatkach kukurydzianych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 15-20 min, odsącz.

Krok 2

Rozmrożoną rybę z każdej strony posyp oregano i solą, z jednej strony pieprzem cytrynowym a z drugiej czarnym.

Krok 3

Płatki kukurydziane włóż do czystej reklamówki i zgnić wałkiem tak, aby powstały mniejsze kawałki.

Krok 4

Mintaja obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach.

Krok 5

Rybę usmaż na maśle* z dodatkiem oleju. Podawaj z ryżem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej