
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 15-20 min, odsącz.
Krok 2
Rozmrożoną rybę z każdej strony posyp oregano i solą, z jednej strony pieprzem cytrynowym a z drugiej czarnym.
Krok 3
Płatki kukurydziane włóż do czystej reklamówki i zgnić wałkiem tak, aby powstały mniejsze kawałki.
Krok 4
Mintaja obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach.
Krok 5
Rybę usmaż na maśle* z dodatkiem oleju. Podawaj z ryżem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























