
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 15-20 min, odsącz.
Krok 2
Rozmrożoną rybę z każdej strony posyp oregano i solą, z jednej strony pieprzem cytrynowym a z drugiej czarnym.
Krok 3
Płatki kukurydziane włóż do czystej reklamówki i zgnić wałkiem tak, aby powstały mniejsze kawałki.
Krok 4
Mintaja obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach.
Krok 5
Rybę usmaż na maśle* z dodatkiem oleju. Podawaj z ryżem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej