Mintaj w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w płatkach kukurydzianych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 15-20 min, odsącz.

Krok 2

Rozmrożoną rybę z każdej strony posyp oregano i solą, z jednej strony pieprzem cytrynowym a z drugiej czarnym.

Krok 3

Płatki kukurydziane włóż do czystej reklamówki i zgnić wałkiem tak, aby powstały mniejsze kawałki.

Krok 4

Mintaja obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach.

Krok 5

Rybę usmaż na maśle* z dodatkiem oleju. Podawaj z ryżem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej