Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj dokładnie pod bieżącą wodą a następnie osusz w wirówce do sałaty i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Fasolce obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź, pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałaty. Ogórka obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Jogurt wymieszaj ze śmietaną oraz z sosem czosnkowym, polej warzywa i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka koktajlowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej