Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj dokładnie pod bieżącą wodą a następnie osusz w wirówce do sałaty i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Fasolce obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź, pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałaty. Ogórka obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Jogurt wymieszaj ze śmietaną oraz z sosem czosnkowym, polej warzywa i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej