
Składniki
100 mililitrów
100 mililitrów
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj dokładnie pod bieżącą wodą a następnie osusz w wirówce do sałaty i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Fasolce obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź, pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałaty. Ogórka obierz i pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Jogurt wymieszaj ze śmietaną oraz z sosem czosnkowym, polej warzywa i wymieszaj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































