Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj dokładnie pod bieżącą wodą a następnie osusz w wirówce do sałaty i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Fasolce obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź, pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałaty. Ogórka obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Jogurt wymieszaj ze śmietaną oraz z sosem czosnkowym, polej warzywa i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z ogórkiem i fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej