
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
600 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.
Krok 2
Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.
Krok 3
Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.
Krok 4
W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 5
Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej