Sałatka chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

600 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.

Krok 2

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.

Krok 3

Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.

Krok 4

W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej