
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
600 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.
Krok 2
Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.
Krok 3
Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.
Krok 4
W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 5
Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej