Sałatka chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

600 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.

Krok 2

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.

Krok 3

Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.

Krok 4

W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej