Sałatka chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

600 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.

Krok 2

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.

Krok 3

Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.

Krok 4

W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej