Sałatka chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

600 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.

Krok 2

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.

Krok 3

Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.

Krok 4

W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka chińska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej