
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
600 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.
Krok 2
Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.
Krok 3
Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.
Krok 4
W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 5
Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej