
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz na ręczniku papierowym lub w durszlaku.
Krok 2
W miseczce wymieszaj oliwę, wodę, ocet balsamiczny i sos sałatkowy grecki Knorr. Odstaw.
Krok 3
Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidory i ser feta pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka, oliwki w obrączki a szczypiorek posiekaj. Wymieszaj wszystkie warzywa i ser razem, po czym zalej sosem sałatkowym i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej