
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz na ręczniku papierowym lub w durszlaku.
Krok 2
W miseczce wymieszaj oliwę, wodę, ocet balsamiczny i sos sałatkowy grecki Knorr. Odstaw.
Krok 3
Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidory i ser feta pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka, oliwki w obrączki a szczypiorek posiekaj. Wymieszaj wszystkie warzywa i ser razem, po czym zalej sosem sałatkowym i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej