Sałatka grecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grecka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz na ręczniku papierowym lub w durszlaku.

Krok 2

W miseczce wymieszaj oliwę, wodę, ocet balsamiczny i sos sałatkowy grecki Knorr. Odstaw.

Krok 3

Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidory i ser feta pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka, oliwki w obrączki a szczypiorek posiekaj. Wymieszaj wszystkie warzywa i ser razem, po czym zalej sosem sałatkowym i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej