Sałatka grecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grecka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz na ręczniku papierowym lub w durszlaku.

Krok 2

W miseczce wymieszaj oliwę, wodę, ocet balsamiczny i sos sałatkowy grecki Knorr. Odstaw.

Krok 3

Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidory i ser feta pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka, oliwki w obrączki a szczypiorek posiekaj. Wymieszaj wszystkie warzywa i ser razem, po czym zalej sosem sałatkowym i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej