Sałatka ziemniaczana ze śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana ze śledziami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 25 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w grubą kostkę.

Krok 2

Ogórki kiszone, cebulę i śledzie kroimy w drobną kostkę.

Krok 3

Składniki sałatki łączymy z majonezem. Przyprawiamy pieprzem i przyprawą w mini kostkach pietruszka Knorr. Wstawiamy na 15 minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej