Sałatka ziemniaczana ze śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana ze śledziami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 25 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w grubą kostkę.

Krok 2

Ogórki kiszone, cebulę i śledzie kroimy w drobną kostkę.

Krok 3

Składniki sałatki łączymy z majonezem. Przyprawiamy pieprzem i przyprawą w mini kostkach pietruszka Knorr. Wstawiamy na 15 minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej