Sałatka ziemniaczana ze śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana ze śledziami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 25 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w grubą kostkę.

Krok 2

Ogórki kiszone, cebulę i śledzie kroimy w drobną kostkę.

Krok 3

Składniki sałatki łączymy z majonezem. Przyprawiamy pieprzem i przyprawą w mini kostkach pietruszka Knorr. Wstawiamy na 15 minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej