
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości. Po ostudzeniu pokrój w większą kostkę.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem.

Krok 3
Ogórki pokrój w większą kostkę, a cebulę w drobniejszą.

Krok 4
Selera naciowego obierz, pokrój w paski i sparz gorącą wodą.

Krok 5
Połącz składniki sałatki z ziołowym sosem majonezowym i podawaj.


Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać również posiekaną natkę pietruszki, a także grzyby np. pieczarki
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczna sałatka ziemniaczana
Przygotowania do świąt bywają bardzo pracowite, warto więc poszukać przepisów na dania, które są smaczne, ale nie wymagają dużo czasu ani wyszukanych składników. Taka właśnie jest świąteczna sałatka ziemniaczana. Będziesz do niej potrzebować popularnych warzyw, takich jak: ziemniaki, łodygi selera naciowego oraz czerwona cebula, koniecznie drobno posiekana. Warto użyć twardszej, sałatkowej odmiany ziemniaków, np. vineta, ponieważ po ugotowaniu się nie rozpadną i łatwiej pokroisz je w kostkę. Bardziej intensywny, kwaskowaty smak nadadzą sałatce kiszone ogórki. Wszystkie składniki połączy ze sobą sos czosnkowo-ziołowy zrobiony na bazie majonezu, ewentualnie z odrobiną soku z cytryny. Z ziemniakami świetnie komponuje się tymianek – możesz dodać szczyptę do sosu. Sałatkę ziemniaczaną podaje się na zimno, posypaną kostkami żółtego sera typu ementaler lub gouda. Do dekoracji użyj natki pietruszki albo posiekanego, świeżego koperku. Wypróbuj smaczną sałatkę ziemniaczaną z naszego przepisu.