
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości. Po ostudzeniu pokrój w większą kostkę.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem.
Krok 3
Ogórki pokrój w większą kostkę, a cebulę w drobniejszą.
Krok 4
Selera naciowego obierz, pokrój w paski i sparz gorącą wodą.
Krok 5
Połącz składniki sałatki z ziołowym sosem majonezowym i podawaj.
Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać również posiekaną natkę pietruszki, a także grzyby np. pieczarki
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Świąteczna sałatka ziemniaczana
Przygotowania do świąt bywają bardzo pracowite, warto więc poszukać przepisów na dania, które są smaczne, ale nie wymagają dużo czasu ani wyszukanych składników. Taka właśnie jest świąteczna sałatka ziemniaczana. Będziesz do niej potrzebować popularnych warzyw, takich jak: ziemniaki, łodygi selera naciowego oraz czerwona cebula, koniecznie drobno posiekana. Warto użyć twardszej, sałatkowej odmiany ziemniaków, np. vineta, ponieważ po ugotowaniu się nie rozpadną i łatwiej pokroisz je w kostkę. Bardziej intensywny, kwaskowaty smak nadadzą sałatce kiszone ogórki. Wszystkie składniki połączy ze sobą sos czosnkowo-ziołowy zrobiony na bazie majonezu, ewentualnie z odrobiną soku z cytryny. Z ziemniakami świetnie komponuje się tymianek – możesz dodać szczyptę do sosu. Sałatkę ziemniaczaną podaje się na zimno, posypaną kostkami żółtego sera typu ementaler lub gouda. Do dekoracji użyj natki pietruszki albo posiekanego, świeżego koperku. Wypróbuj smaczną sałatkę ziemniaczaną z naszego przepisu.