Sałatka z ziemniaków z bulionem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z bulionem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.

Krok 4

Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.

Krok 5

Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczone udka z boczkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej