
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.
Krok 4
Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.
Krok 5
Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.
Krok 2
zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej