Sałatka z ziemniaków z bulionem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z bulionem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.

Krok 4

Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.

Krok 5

Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony łosoś
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej