Sałatka z ziemniaków z bulionem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z bulionem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.

Krok 4

Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.

Krok 5

Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z bulionem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej