
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.
Krok 4
Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.
Krok 5
Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.
Krok 2
zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej