Sałatka z ziemniaków z bulionem

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.

Krok 4

Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.

Krok 5

Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej