
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotować w mundurkach, następnie wystudzić i pokroić w plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i posiekać. szczypior także posiekaj. Wymieszać ziemniaki z cebulą i szczypiorem.
Krok 4
Bulion wymieszać z octem, pieprzem i cukrem.
Krok 5
Ciepłe ziemniaki polać marynatą i odstawić na około 10 minut do nasiąknięcia, następnie dodać do nich olej i wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.
Krok 2
zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej