Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwa rodzaje fasolki oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczny koperkowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 2

Krok 3

Pstrąga rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na ćwiartki, a koperek posiekaj.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 3

Krok 4

Do miski przełóż wszystkie składniki wraz z marynowaną cebulką oraz przygotowany sos. Wszystko wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tej sałatce zamiast pstrąga możesz użyć wędzonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szwajcarska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiemSałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Wędzony pstrąg często kojarzy się z pysznym posiłkiem po całym dniu górskich wędrówek lub nadmorskiego plażowania. Dzięki sałatce z fasolką szparagową i wędzonym pstrągiem możesz przenieść ten urlopowy smak wprost do swojej kuchni. Szybką i prostą sałatkę przygotujesz z kilku łatwo dostępnych składników. Potrzebna będzie żółta i zielona fasolka szparagowa, wędzony pstrąg, który możesz również zastąpić wędzonym łososiem, pomidorki koktajlowe, marynowana cebula oraz koperek. Z sosu sałatkowego Knorr, oliwy z oliwek oraz wody przygotuj sos. Wielką zaletą tej sałatki jest to, że smakuje wspaniale nie tylko od razu po przyrządzeniu, ale również następnego dnia, na przykład jako posiłek w pracy. Nie musisz jej podgrzewać, więc sprawdzi się idealnie wszędzie tam, gdzie dostęp do kuchni jest ograniczony. To kompozycja, której po prostu nie można się oprzeć.