Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem
łatwe
138 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
3 łyżki
10 sztuk
100 gramów
100 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obydwa rodzaje fasolki oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny koperkowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 3
Pstrąga rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na ćwiartki, a koperek posiekaj.

Krok 4
Do miski przełóż wszystkie składniki wraz z marynowaną cebulką oraz przygotowany sos. Wszystko wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.


Dobra rada:
W tej sałatce zamiast pstrąga możesz użyć wędzonego łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem
Wędzony pstrąg często kojarzy się z pysznym posiłkiem po całym dniu górskich wędrówek lub nadmorskiego plażowania. Dzięki sałatce z fasolką szparagową i wędzonym pstrągiem możesz przenieść ten urlopowy smak wprost do swojej kuchni. Szybką i prostą sałatkę przygotujesz z kilku łatwo dostępnych składników. Potrzebna będzie żółta i zielona fasolka szparagowa, wędzony pstrąg, który możesz również zastąpić wędzonym łososiem, pomidorki koktajlowe, marynowana cebula oraz koperek. Z sosu sałatkowego Knorr, oliwy z oliwek oraz wody przygotuj sos. Wielką zaletą tej sałatki jest to, że smakuje wspaniale nie tylko od razu po przyrządzeniu, ale również następnego dnia, na przykład jako posiłek w pracy. Nie musisz jej podgrzewać, więc sprawdzi się idealnie wszędzie tam, gdzie dostęp do kuchni jest ograniczony. To kompozycja, której po prostu nie można się oprzeć.