Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwa rodzaje fasolki oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczny koperkowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 2

Krok 3

Pstrąga rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na ćwiartki, a koperek posiekaj.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 3

Krok 4

Do miski przełóż wszystkie składniki wraz z marynowaną cebulką oraz przygotowany sos. Wszystko wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tej sałatce zamiast pstrąga możesz użyć wędzonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiemSałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Wędzony pstrąg często kojarzy się z pysznym posiłkiem po całym dniu górskich wędrówek lub nadmorskiego plażowania. Dzięki sałatce z fasolką szparagową i wędzonym pstrągiem możesz przenieść ten urlopowy smak wprost do swojej kuchni. Szybką i prostą sałatkę przygotujesz z kilku łatwo dostępnych składników. Potrzebna będzie żółta i zielona fasolka szparagowa, wędzony pstrąg, który możesz również zastąpić wędzonym łososiem, pomidorki koktajlowe, marynowana cebula oraz koperek. Z sosu sałatkowego Knorr, oliwy z oliwek oraz wody przygotuj sos. Wielką zaletą tej sałatki jest to, że smakuje wspaniale nie tylko od razu po przyrządzeniu, ale również następnego dnia, na przykład jako posiłek w pracy. Nie musisz jej podgrzewać, więc sprawdzi się idealnie wszędzie tam, gdzie dostęp do kuchni jest ograniczony. To kompozycja, której po prostu nie można się oprzeć.