Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

2 łyżki

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwa rodzaje fasolki oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczny koperkowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 2

Krok 3

Pstrąga rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na ćwiartki, a koperek posiekaj.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 3

Krok 4

Do miski przełóż wszystkie składniki wraz z marynowaną cebulką oraz przygotowany sos. Wszystko wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tej sałatce zamiast pstrąga możesz użyć wędzonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiemSałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Wędzony pstrąg często kojarzy się z pysznym posiłkiem po całym dniu górskich wędrówek lub nadmorskiego plażowania. Dzięki sałatce z fasolką szparagową i wędzonym pstrągiem możesz przenieść ten urlopowy smak wprost do swojej kuchni. Szybką i prostą sałatkę przygotujesz z kilku łatwo dostępnych składników. Potrzebna będzie żółta i zielona fasolka szparagowa, wędzony pstrąg, który możesz również zastąpić wędzonym łososiem, pomidorki koktajlowe, marynowana cebula oraz koperek. Z sosu sałatkowego Knorr, oliwy z oliwek oraz wody przygotuj sos. Wielką zaletą tej sałatki jest to, że smakuje wspaniale nie tylko od razu po przyrządzeniu, ale również następnego dnia, na przykład jako posiłek w pracy. Nie musisz jej podgrzewać, więc sprawdzi się idealnie wszędzie tam, gdzie dostęp do kuchni jest ograniczony. To kompozycja, której po prostu nie można się oprzeć.