Sałatka z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
832 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje fasolek oczyść, umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka z fasolki  - Krok 1

Krok 2

Natkę drobno posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Sałatka z fasolki  - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki wraz z gotowym sosem wymieszaj razem i przełóż do salaterki.

Sałatka z fasolki  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolki Sałatka z fasolki

Dziś na obiad proponujemy sałatkę warzywną z dwóch rodzajów fasolki szparagowej i pomidorów z pysznym sosem ziołowym.