
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje fasolek oczyść, umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2
Natkę drobno posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Krok 3
Wszystkie składniki wraz z gotowym sosem wymieszaj razem i przełóż do salaterki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolki
Dziś na obiad proponujemy sałatkę warzywną z dwóch rodzajów fasolki szparagowej i pomidorów z pysznym sosem ziołowym.