Sałatka z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
832 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje fasolek oczyść, umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka z fasolki  - Krok 1

Krok 2

Natkę drobno posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Sałatka z fasolki  - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki wraz z gotowym sosem wymieszaj razem i przełóż do salaterki.

Sałatka z fasolki  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolki Sałatka z fasolki

Dziś na obiad proponujemy sałatkę warzywną z dwóch rodzajów fasolki szparagowej i pomidorów z pysznym sosem ziołowym.