
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje fasolek oczyść, umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2
Natkę drobno posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Krok 3
Wszystkie składniki wraz z gotowym sosem wymieszaj razem i przełóż do salaterki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolki
Dziś na obiad proponujemy sałatkę warzywną z dwóch rodzajów fasolki szparagowej i pomidorów z pysznym sosem ziołowym.

































