
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
250 gramów
200 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i pokrój w kostkę ogórka. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Dymkę oczyść i pokrój na plasterki. Fasolę odcedź.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 3
Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypana pokruszoną fetą.

Dobra rada:
Dodaj do sałatki świeże zioła jak kolendrę lub natkę pietruszki. Warto zrobić więcej sosu i podać go dodatkowo w miseczce na boku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka BBQ
Może się wydawać, że podczas przygotowań do grillowania to zamarynowanie mięsa i rozgrzanie rusztu są najważniejsze. Sukces każdego posiłku tkwi jednak w szczegółach. Na stole wśród kiełbas, karkówek i szaszłyków nie powinno zabraknąć sałatki Barbecue, która w przyjemny sposób odświeży kubki smakowe.
Dla kogo?
Nawet w trakcie imprez starasz się dbać o w miarę możliwości zrównoważone menu, dlatego uważasz, że sałatka to jeden z punktów obowiązkowych podczas spotkania przy grillu. Sałatka Barbecue cię nie zawiedzie!
Na jaką okazję?
Znajdź dla niej miejsce w menu niezależnie od pory roku. W końcu można zarówno grillować w ogrodzie, jak i przyrządzać pyszne specjały na grillu elektrycznym. Nawet w środku zimy możesz przywołać wakacyjną atmosferę za sprawą przepisu na sałatkę Barbecue.
Czy wiesz, że?
Ogórka pokrój nieco wcześniej, by dać mu czas na wypuszczenie nadmiaru wody. Dzięki temu sałatka Barbecue nie będzie wodnista.
Dla urozmaicenia:
Czarną fasolę możesz zamienić na czerwoną. Do sałatki Barbecue pasować będzie też kukurydza.