Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

20 sztuk

6 łyżek

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz ze skórki następnie usuń gniazda nasion.

Krok 2

Orzechy włoskie grubo posiekaj.

Krok 3

Następnie pokrój ser brie na równe trójkąty.

Krok 4

Wymieszać oliwę z octem i solą.

Krok 5

Na dużej salaterce rozłożyć liście rukoli, ułożyć plasterki sera i gruszki, polać sosem i posypać orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej