
Składniki
null
200 gramów
20 sztuk
6 łyżek
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz ze skórki następnie usuń gniazda nasion.
Krok 2
Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Krok 3
Następnie pokrój ser brie na równe trójkąty.
Krok 4
Wymieszać oliwę z octem i solą.
Krok 5
Na dużej salaterce rozłożyć liście rukoli, ułożyć plasterki sera i gruszki, polać sosem i posypać orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej