
Składniki
null
200 gramów
20 sztuk
6 łyżek
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz ze skórki następnie usuń gniazda nasion.
Krok 2
Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Krok 3
Następnie pokrój ser brie na równe trójkąty.
Krok 4
Wymieszać oliwę z octem i solą.
Krok 5
Na dużej salaterce rozłożyć liście rukoli, ułożyć plasterki sera i gruszki, polać sosem i posypać orzechami.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej