
Składniki
null
200 gramów
20 sztuk
6 łyżek
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz ze skórki następnie usuń gniazda nasion.
Krok 2
Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Krok 3
Następnie pokrój ser brie na równe trójkąty.
Krok 4
Wymieszać oliwę z octem i solą.
Krok 5
Na dużej salaterce rozłożyć liście rukoli, ułożyć plasterki sera i gruszki, polać sosem i posypać orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej