Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

20 sztuk

6 łyżek

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz ze skórki następnie usuń gniazda nasion.

Krok 2

Orzechy włoskie grubo posiekaj.

Krok 3

Następnie pokrój ser brie na równe trójkąty.

Krok 4

Wymieszać oliwę z octem i solą.

Krok 5

Na dużej salaterce rozłożyć liście rukoli, ułożyć plasterki sera i gruszki, polać sosem i posypać orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej