Sałatka z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek

Autor: Babcia Bunia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos: 2łyżki oliwy i soku z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie paski, paprykę pokroić w wąskie paski, czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Polać wcześniej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej