
Składniki
30 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos: 2łyżki oliwy i soku z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie paski, paprykę pokroić w wąskie paski, czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Polać wcześniej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej