Sałatka z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek

Autor: Babcia Bunia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos: 2łyżki oliwy i soku z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie paski, paprykę pokroić w wąskie paski, czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Polać wcześniej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grzybowa z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej