
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę drobno porwij, pomidory, ogórki pokrój w kostkę,szynkę również pokrój w kostkę, cebule poszatkuj, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Majonez wymieszaj z keczupem i musztardą.
Krok 3
Układaj warstwowo zacznij od sałaty, następnie pomidory, ogórki, szynka, cebula, ser.
Krok 4
Posmaruj obficie majonezem, na wierzch ułóż jajka pokrojone na plasterki, pieprzem dopraw już na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej