Sałatka warstwowa z szynką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę drobno porwij, pomidory, ogórki pokrój w kostkę,szynkę również pokrój w kostkę, cebule poszatkuj, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Majonez wymieszaj z keczupem i musztardą.

Krok 3

Układaj warstwowo zacznij od sałaty, następnie pomidory, ogórki, szynka, cebula, ser.

Krok 4

Posmaruj obficie majonezem, na wierzch ułóż jajka pokrojone na plasterki, pieprzem dopraw już na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej