
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę drobno porwij, pomidory, ogórki pokrój w kostkę,szynkę również pokrój w kostkę, cebule poszatkuj, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Majonez wymieszaj z keczupem i musztardą.
Krok 3
Układaj warstwowo zacznij od sałaty, następnie pomidory, ogórki, szynka, cebula, ser.
Krok 4
Posmaruj obficie majonezem, na wierzch ułóż jajka pokrojone na plasterki, pieprzem dopraw już na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej