Sałatka warstwowa z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę drobno porwij, pomidory, ogórki pokrój w kostkę,szynkę również pokrój w kostkę, cebule poszatkuj, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Majonez wymieszaj z keczupem i musztardą.

Krok 3

Układaj warstwowo zacznij od sałaty, następnie pomidory, ogórki, szynka, cebula, ser.

Krok 4

Posmaruj obficie majonezem, na wierzch ułóż jajka pokrojone na plasterki, pieprzem dopraw już na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  warstwowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej