
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
2 sztuki
1 szklanka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż opłukaj, zalej gorącym rosołem i ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.
Krok 2
Mięso i jaja pokrój w kostkę.
Krok 3
Dodaj wystudzony ryż oraz śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej