Sałatka ryżowo - mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowo - mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż opłukaj, zalej gorącym rosołem i ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.

Krok 2

Mięso i jaja pokrój w kostkę.

Krok 3

Dodaj wystudzony ryż oraz śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej