Sałatka ryżowo - mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowo - mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż opłukaj, zalej gorącym rosołem i ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.

Krok 2

Mięso i jaja pokrój w kostkę.

Krok 3

Dodaj wystudzony ryż oraz śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej