Sałatka ryżowo - mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowo - mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż opłukaj, zalej gorącym rosołem i ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.

Krok 2

Mięso i jaja pokrój w kostkę.

Krok 3

Dodaj wystudzony ryż oraz śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowo - mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej