Sałatka z selerów z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerów z zielonym groszkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery ugotuj, a następnie obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Groszek odsącz i wymieszaj z selerami i natka pietruszki.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę i wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie z pieczywem lub jako przystawkę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej