Sałatka z selerów z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerów z zielonym groszkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery ugotuj, a następnie obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Groszek odsącz i wymieszaj z selerami i natka pietruszki.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę i wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie z pieczywem lub jako przystawkę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej