Sałatka z selerów z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerów z zielonym groszkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery ugotuj, a następnie obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Groszek odsącz i wymieszaj z selerami i natka pietruszki.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę i wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie z pieczywem lub jako przystawkę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerów z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z masą kokosową
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej