
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selery ugotuj, a następnie obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Groszek odsącz i wymieszaj z selerami i natka pietruszki.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę i wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie z pieczywem lub jako przystawkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej