Meksykańska sałatka z szynką
NOWY PRZEPIS
łatwe
198 osób zapisało

Składniki
100 gramów
200 gramów
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź.
Krok 2
Szynkę, paprykę, ser pokrój w drobną kostkę, posiekaj natkę pietruszki, cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok. Kawałki ananasa, jeśli są zbyt duże przetnij na pół.
Krok 3
W misce połącz wszystkie składniki z majonezem i musztardą, dopraw do smaku sokiem, skórką z cytryny oraz pieprzem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodatkowo dodać puszkę kukurydzy, będzie się idealnie komponowała z pozostałymi składnikami. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej