Sałatka meksykańska z szynką i serem – z ryżem | Przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z szynką

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

100 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź.

Krok 2

Szynkę, paprykę, ser pokrój w drobną kostkę, posiekaj natkę pietruszki, cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok. Kawałki ananasa, jeśli są zbyt duże przetnij na pół.

Krok 3

W misce połącz wszystkie składniki z majonezem i musztardą, dopraw do smaku sokiem, skórką z cytryny oraz pieprzem.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodatkowo dodać puszkę kukurydzy, będzie się idealnie komponowała z pozostałymi składnikami. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej