Meksykańska sałatka z szynką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

150 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj, osusz i rozetnij. Usuń nasionka i posiekaj drobno.

Krok 2

Szynkę pokrój w kostkę, kukurydzę osącz z zalewy i wymieszaj dokładnie z papryką.

Krok 3

Dodaj ryż i natkę pietruszki, połącz sałatkę z majonezem i dopraw na ostro do smaku. Meksykańską sałatkę z szynką podawaj na zimno jako przystawkę.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej