Sałatka meksykańska z szynką i serem – z ryżem | Przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z szynką

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

100 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź.

Krok 2

Szynkę, paprykę, ser pokrój w drobną kostkę, posiekaj natkę pietruszki, cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok. Kawałki ananasa, jeśli są zbyt duże przetnij na pół.

Krok 3

W misce połącz wszystkie składniki z majonezem i musztardą, dopraw do smaku sokiem, skórką z cytryny oraz pieprzem.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodatkowo dodać puszkę kukurydzy, będzie się idealnie komponowała z pozostałymi składnikami. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej