Sałatka paryska

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

755

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidorki pokrój na połówki, ogórka w plasterki, cebulę w piórka.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i grubo posiekaj.

Krok 3

Warzywa przełóż na talerz, posyp oliwkami i posiekanymi jajkami.

Krok 4

Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

Krok 5

Oprósz pieprzem i skrop przygotowanym sosem. Sałatkę udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej