Sałatka paryska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paryska

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidorki pokrój na połówki, ogórka w plasterki, cebulę w piórka.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i grubo posiekaj.

Krok 3

Warzywa przełóż na talerz, posyp oliwkami i posiekanymi jajkami.

Krok 4

Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

Krok 5

Oprósz pieprzem i skrop przygotowanym sosem. Sałatkę udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paryska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej